Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Január 22. 07:44, péntek | Külföld
Forrás: Máté Bence, az MTI tudósítója jelenti:

A gízai piramisok közelében bomba robbant, többen meghaltak

A gízai piramisok közelében bomba robbant, többen meghaltak

Pokolgép robbant csütörtökön a gízai piramisok közelében lévő el-Haram kerületben; a detonációban legkevesebb hat ember életét vesztette, tizenhárman pedig megsebesültek - jelentette az egyiptomi sajtó.

Az első jelentések szerint a robbanószerkezet akkor lépett működésbe, amikor a rendvédelmi erők lerohantak egy lakást, amelyben a gyanú szerint radikális iszlamisták rejtőzködtek. Később a belügyminisztérium jelentette, hogy a rendőrök megpróbáltak hatástalanítani egy időzített bombát, amikor az a levegőbe repült.

A CBC Extra nevű helyi hírtévé értesülései szerint a keresett iszlamisták a történtek idején nem tartózkodtak a lakásban.

A halottak között van két rendőr és az érintett épület egyik lakója, ugyanakkor a másik három halálos áldozat kiléte egyelőre nem ismert. A 13 sebesült közül kettő állapota válságos.

Az utóbbi hetekben megszaporodtak a biztonsági erők által végrehajtott hasonló rajtaütések, mivel a hatóságok attól tartanak, hogy a két éve elmozdított iszlamista elnök, Mohamed Murszi hívei a 2011-es forradalom január 25-ei évfordulója alkalmából megmozdulásokra készülnek.

Az észak-afrikai országban csaknem hetente adnak hírt kisebb-nagyobb merényletekről, az említett környéken is több hasonló erőszakcselekmény történt az elmúlt hónapokban.

Ugyancsak csütörtökön ismeretlen fegyveresek agyonlőttek öt rendőrt a Sínai-félsziget nyugati részén fekvő el-Arís városában. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez kötődő helyi csoport, a Vilájat Színáa jelentkezett.

Címkék: bomba, gíza, piramis

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.