Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2023. Január 02. 07:59, hétfő | Életmód
Forrás: Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont

Afrikában fotóztak le egy vasi gólyát, több mint 9000 kilométert repült!

Afrikában fotóztak le egy vasi gólyát, több mint 9000 kilométert repült!

A közzétett képen látható fehér gólyákat két napja fényképezték le a Dél-afrikai Köztársaság egyik nemzeti parkjában, egy elefántok által használt ivóhely közelében.

A jobb oldali madárról kiderült – a fióka korában a lábára helyezett jelölőgyűrűnek köszönhetően -, hogy egy nemescsói fészekben látta meg a napvilágot idén nyáron.

A fiatal gólya légvonalban 9037 km-t tett meg a vasi falutól Afrika déli csücskéig, ezzel új rekordot állított fel: a Magyarországon 1908 óta megjelölt több mint 6,6 millió madár közül a legtávolabb került meg - írja facebook oldalán aBechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont.

Címkék: Dél-Afrika, gólya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 30. 08:36, vasárnap | Életmód

A figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható vasárnap

A figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható vasárnap több régióban - közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt. szombaton az MTI-vel.

2024. Június 30. 08:30, vasárnap | Életmód

A helyek kétharmada már elkelt a Balaton-átúszásra

Az indulási helyek kétharmada már elkelt a július 20-án sorra kerülő, 42. Balaton-átúszásra, amelyre több mint tízezer résztvevőt várnak a szervezők.

2024. Június 29. 07:16, szombat | Életmód

Megnyílt Karlovy Varyban a nemzetközi filmfesztivál

A nyugat-csehországi Karlovy Varyban péntek este ünnepélyes keretek között megnyílt az 58. nemzetközi filmfesztivál, Kelet-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmszemléje.