Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Október 31. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Bangkokba utazott a debreceni különleges orvosi- és mentőcsoport

Bangkokba utazott a debreceni különleges orvosi- és mentőcsoport

A bangkoki árvizek sérültjeinek nyújt segítséget a helyszínen a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Különleges Orvos- és Mentőcsoportja - közölte Késmárky András, a DEKOM elnöke szombaton.

Vasárnap helyi idő szerint 11:30-kor érkeztek meg a bangkoki repülőtérre, ahol a thai kormány orvoscsoportjának egyik vezetője várja őket, és azonnal bekapcsolódnak a segítségnyújtásba.

Csapatuk speciális felkészültsége okán akár a víz közepén, egy gumicsónakban is komoly segítséget tudnak nyújtani a rászorulóknak, ezért kérték, olyan helyre irányítsák őket, ahol nincs vagy ahová csak igen kevés egészségügyi szakdolgozó, orvos, technikai mentő jutott el - emelte ki Késmárky András.

Az ott élők kitelepítésében, majd az ideiglenes egészségügyi ellátórendszer felállításában és minél több beteg ellátásában szeretnének segítséget nyújtani - jegyezte meg a DEKOM vezetője.

Hozzávetőleg harmincmillió forint értékben orvosi-, diagnosztikai berendezéseket, gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket, továbbá több műholdas kommunikációs berendezést visznek magukkal Thaiföldre. Az előzetes tervek szerint nyolc-tíz napig dolgoznak Bangkokban, de ha szükséges meghosszabbítják a missziót, és növelhetik is a mentőcsapat létszámát - mondta el az MTI-nek Késmárky András.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket