Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. November 14. 10:31, kedd | Külföld
Forrás: mti

Eladó a dokumentum, amelyet John F. Kennedy utoljára írt alá a Fehér Házban

Eladó a dokumentum, amelyet John F. Kennedy utoljára írt alá a Fehér Házban

Eladásra kínálják Philadelphiában azt a dokumentumot, amelyet John F. Kennedy egykori amerikai elnök a halála előtt utoljára aláírt a Fehér Házban.

A történelmi dokumentumok kereskedelmével foglalkozó Raab Collection elnöke, Nathan Raab szerint a ritka dokumentum egy fénykép, mely az elnököt ábrázolja íróasztala mögött ülve, az ára 80 ezer dollár (21 millió forint). A szakember szerint ez a Kennedy elnökségének idejéről származó "egyik legfantasztikusabb és legjelentősebb relikvia", amely valaha a piacra került.

1963. november 21-e reggelén Kennedy először megreggelizett a gyerekeivel, majd alig egy órával a Texas állambeli San Antonióba indulása előtt, még találkozott Thomas Estesszel, az Egyesült Államok Burkina Fasóba akkreditált nagykövetével, valamint Charles Darlingtonnal, a Gabonba akkreditált nagykövettel. Ez volt az utolsó találkozója a Fehér Házban.

Estes szerint az elnök akkor átadta neki az aláírt fényképet és arra kérte, hogy maradjon Washingtonban, amíg visszatér Texasból, hogy folytatni tudják a beszélgetésüket. Kennedy ezután útnak indult San Antonióba.

John F. Kennedy 1961 és 1963 között volt az Egyesült Államok 35. elnöke. A hidegháború egyik legforróbb évtizedének kezdetén foglalta el az ovális irodát: meg kellett küzdenie a kubai helyzettel (Disznó-öböl, kubai rakétaválság), a kommunizmus latin-amerikai előretörésével, elnökségére esett a berlini fal felépítése és ekkor kezdődött a vietnami válság is. 1963. november 22-én merénylet áldozata lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.