Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2012. Március 29. 14:09, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Eladó a reptér

Eladó a reptér

Egy csomagban, kétmilliárd forintért hirdeti meg a sármelléki repülőtér vagyonelemeit a Vectigalis Zrt.

Amely ugyanezekre az ingatlanokra és eszközökre a napokban bérleti szerződést köt a hévízi önkormányzat által újonnan alapított reptér-üzemeltető céggel – közölte szerdán az MTI megkeresésére a felszámoló.

Péter Márta elmondta: csütörtökön jelenik meg a Cégközlönyben eladásra a korábbi üzemeltetők felszámolása kapcsán a repülőtér ingatlan- és eszközvagyona. A Cape Clear Aviation (CCA) Kft. birtokában lévő utasterminál, rendőrségi épület és üzemanyagtöltő, valamint repülőtéri eszközök, továbbá az FB Airport Kft. kezében lévő cargoépület kizárólag együtt pályázható meg negyven napon belül, összesen kétmilliárd forintért.

Ezzel párhuzamosan – várhatóan néhány napon belül – a repülőtér működtetése érdekében bérleti szerződést köt a Vectigalis a meghirdetett vagyonelemekre és a hozzá tartozó jogokra a hévízi önkormányzat által múlt héten bejegyeztetett új üzemeltetővel, a Hévíz-Balaton Airport Kft.-vel.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: megkezdődött a védekezés legnehezebb szakasza

Megkezdődött az árvízi védekezés legkomolyabb és legnehezebb szakasza, ami a számítások szerint jövő hét csütörtökig tart

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: kisebb lesz az árvíz, mint 2013-ban

A becslések szerint a maximális vízszint 40 centiméterrel alacsonyabb lesz, mint a 2013-as nagy árvíz idején Budapestnél, illetve a város feletti folyószakaszokon -