Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2020. December 23. 18:05, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Félmilliót zsákmányolt a szentesi bankrabló

Félmilliót zsákmányolt a szentesi bankrabló

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a 24 éves férfinak a letartóztatását, aki hétfőn kirabolta a szentesi Takarékbank-fiókot és félmillió forintot zsákmányolt.

Horváth-Tóth Imola, a Szegedi Törvényszék szóvivője szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás.

A megalapozott gyanú szerint a helybéli férfi hétfőn kora délután - hogy későbbi menekülését megkönnyítse - több réteg ruhát öltött magára, és magához vett egy több mint kilenc centis pengéjű kést, valamint egy hátizsákot. A maszkot, napszemüveget, kapucnis felsőt viselő férfi a Takarékbank Zrt. szentesi fiókjában az egyik pultnál tartózkodó ügyfélhez lépett, a kést hátulról a nyakához szorította, majd - a hátizsákot a pultra dobva - készpénzt követelt.

Az egyik banki alkalmazott csaknem félmillió forintot pakolt a zsákba, miközben a gyanúsított folyamatosan sürgette, azzal fenyegetőzve, hogy elvágja a sértett nyakát. A zsákot megkapva a férfi több pénzt követelt, de közölték vele, hogy a páncélszekrényt időzár védi, így a kinyitására várni kell, ezért sietve távozott.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a férfi taxival Csongrádra utazott, majd egy főváros felé tartó vonatra szállt fel. A rendőrök és a katonák Kecskeméten fogták el.

A bíróság úgy látta, a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indokolt a férfi letartóztatása harminc napra. A döntés nem végleges, mert a gyanúsított és védője fellebbezett ellene.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket