Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2016. December 06. 07:33, kedd | Belföld
Forrás: mti

Huszonhat javaslatról dönt ma a parlament

Huszonhat javaslatról dönt ma a parlament

A képviselők ma összesen huszonhat javaslatról szavaznak az Országgyűlésben.

A hét második ülésnapja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követik a határozathozatalok.

Egyebek mellett ekkor módosíthatják a közbeszerzési törvényt, amellyel a kormány szándéka szerint szigorúbbá, ugyanakkor átláthatóbbá és egyszerűbbé válnak a közbeszerzési eljárások. Egy bizottsági módosító javaslat értelmében kimondanák, hogy az adókedvezmények a jövőben nem minősülnének támogatásnak.

Szintén a kormány javaslatára hozhatnak új törvényt a hivatalos statisztikáról és a Magyar Corvin-lánc Testületről, a közigazgatási perrendtartásról, valamint a nemzeti turizmusfejlesztésről.

A szavazásokat követően tizennégy olyan javaslat bizottsági jelentéseiről tárgyalnak a képviselők, amelyek elfogadása a következő hétfőn várható, ami a parlament honlapján elérhető információk alapján egyben az Országgyűlés idei utolsó ülése is lehet.

A Ház szerdán és csütörtökön folytatja jelenlegi ülését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 08:13, szerda | Belföld

Megtalálták a Tiszában elmerült három ember holttestét

Megtalálták a Tisza tokaji szakaszán elmerült három ember holttestét - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden délután.

2024. Július 03. 08:12, szerda | Belföld

Meteorológia: az ötödik legmelegebb június volt az idei

Az idei június középhőmérséklete országos átlagban 21,6 Celsius-fok volt, amely 1,8 fokkal haladja meg az 1991-2020 közötti évek átlagát, ezzel az ötödik legmelegebb június lett 1901 óta

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat