Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Május 04. 15:05, péntek | Belföld
Forrás: mti

Lányokat futtató férfit fogott el a rendőrség

Lányokat futtató férfit fogott el a rendőrség

Kerítés és kitartottság bűntettének gyanújával fogott el egy mérai férfit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája (KR NNI).

A rendőrség honalapján pénteken megjelent információk szerint a 27 éves férfi 2017 augusztusától elfogása napjáig szervezte és irányította öt fiatal nő Magyarországról Németországba és Svájcba történő utaztatását és szállásolását.

A KR NNI munkatársai a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének közreműködésével szerdán fogták el a férfit mérai otthonában, a házkutatáskor a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható feljegyzéseket, adásvételi szerződéseket, tárgyi bizonyítási eszközöket, valamint egy nagy értékű luxusjárművet foglaltak le - írták.

A tanúként kihallgatott prostituáltak otthonaiban további bizonyítékokat találtak a rendőrök - tették hozzá.

A megalapozott gyanú szerint a férfi a futtatott nőket napi szinten személyesen vagy telefonon ellenőrizte, illetve irányította.

A prostituáltaknak naponta be kellett számolniuk bevételükről, amelynek nagy részét a férfi mindennapi életvitelük fedezésére hivatkozva elvette a lányoktól. Egy lány esetén akár napi 100 eurót is felszámolt erre futtatója - emelték ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket