Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

Magyarországon akár közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

Magyarországon akár közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.

Hozzátették, hogy az azonnali banki átutalást lehetővé tevő fejlesztés nemzetközi szinten is egyedülálló, ilyen országos rendszerre kiterjedő megoldás máshol nincs Európában.

A műanyag palackot, üveget vagy alumíniumdobozt visszaváltó vásárló háromféle módon kaphatja vissza az 50 forintot, miután bedobta az automatába a csomagolást. Egyrészt az üzletben levásárolható utalványként, másrészt felajánlhatja azt jótékonysági célra vagy - az új, magyar fejlesztésű REPont applikációnak köszönhetően - rögtön átutalhatja azt a saját bankszámlájára.

A tájékoztatás szerint május végén elindult és letölthetővé vált a REpont applikáció, amelyet a MOHU irányításával, külső partnerek bevonásával (MA-Coding, Envipco, Tomra, Sensoneo, Alerant, Raiffeisen Bank) fejlesztettek. Az alkalmazás letöltése, és a rövid regisztrációs folyamat után bankszámlaszám megadásával kérhető a REpont automatánál az azonnali visszautalás.

Az alkalmazás egyéb hasznos funkciót is kínál, egyebek közt megtekinthetőek a legközelebbi REpont automaták, a térképen található pontokra kattintva ellenőrizhető az üzletek nyitvatartási ideje, címe és az automata által elfogadott italcsomagolások típusa is.

A REpont alkalmazás letölthető az App Store-ból és a Google playről.

Immár közel 3000 automatában lehet visszaváltani a visszaváltható jelöléssel ellátott műanyag palackokat, üvegeket és alumíniumdobozokat országszerte. Magyarországon a visszaváltási rendszer január óta van jelen, de a boltok polcain fokozatosan jelennek meg a visszaváltható csomagolások, mert a gyártók június 30-ig hozhatnak forgalomba nem visszaváltható italokat - írták a közleményben.

Címkék: mohu, visszaváltás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:05, hétfő | Életmód

Nem szabad etetni a vízimadarakat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a lakosságot, hogy sehol, semmivel ne etessék a vízimadarakat.

2024. Június 16. 10:29, vasárnap | Életmód

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett a Veszprémben rendezett MOZ.GO filmfesztiválon.

2024. Június 16. 10:24, vasárnap | Életmód

Már több mint 650 ezren regisztráltak a Gondosóra programra

A Gondosóra programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti honfitársunk gondosóra-felhasználó - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán.