Városlista
2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2018. Szeptember 25. 12:44, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Negyvenkilenc napig hánykolódott a tengeren egy indonéz tinédzser

Negyvenkilenc napig hánykolódott a tengeren egy indonéz tinédzser

Negyvenkilenc napnyi hánykolódás után mentettek ki a tengerből egy indonéz tinédzsert - közölte hétfőn a délkelet-ázsiai ország külügyminisztériuma.

A 18 éves Aldi Novel Adilang lámpagyújtóként dolgozott egy úgynevezett rompongon. Ez egy fakunyhóra emlékeztető, vízen úszó halcsapda, amelyet a tengerfenékhez rögzítenek, és amelynek se motorja, se evezői nincsenek.

A fiú feladata az volt, hogy felkapcsolja a csapda fényeit, amelyek odavonzzák a halakat. Aldi hetente kapott friss élelmet, vizet és tüzelőanyagot a halak begyűjtésére érkezett munkatársaitól.

Az indonéz partoktól 125 kilométerre rögzített halcsapdát azonban július közepén elsodorta egy erős vihar.

A fiúnak úgy sikerült életben maradnia, hogy a tengerből kifogott halakat megsütötte a kunyhóban, a tengervizet pedig átszűrte a ruháin, hogy legyen mit innia.

Aldit augusztus 31-én mentette ki egy panamai hajó az Egyesült Államokhoz tartozó csendes-óceáni Guam szigethez közeli vizekből.

Az indonéz külügyminisztérium közleménye szerint a fiút az oszakai indonéz konzulátus vette gondjaiba szeptemberben az után, hogy az őt kimentő hajó kikötött Japánban.

Aldi szeptember 8-án tért haza szülővárosába családjához a Celebesz (Szulavézi) szigeten fekvő Manadóba. A fiú jó egészségnek örvend és szeptember 30-án ünnepli 19. születésnapját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 29. 06:40, szombat | Külföld

Joe Biden kitart az elnökjelöltség mellett, Donald Trump szerint kompetens elnökre van szükség

Joe Biden elismerte pénteken, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.