Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2015. Október 19. 07:45, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Torlódnak a migránsok a szerb-horvát határon

Torlódnak a migránsok a szerb-horvát határon

Egyre több migráns várakozik a szerb-horvát határon lévő befogadóállomáson - közölte az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója vasárnap délután.

A tudósító elmondása szerint Opatovacon már több mint ötezren várakoznak arra, hogy elszállítsák őket Horvátországon és Szlovénián keresztül Ausztriába, majd pedig Németországba.

A migránsok továbbszállításában zavart okoz, hogy Szlovénia csak annyi embert hajlandó átengedni, amennyit Ausztria biztosan beenged - tette hozzá.

Bostjan Sefic, a szlovén belügyminisztérium államtitkára vasárnapi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Szlovénia nem tud korlátlan számú migránst fogadni területén, Horvátországnak, Szerbiának és Macedóniának lassítania kell "az áradatot".

Közölte: Horvátország azt kérte, hogy Szlovénia naponta 5000 menedékkérőt fogadjon, miközben Ausztria azt jelezte, hogy 1500 főnél többet nem tud beengedni területére. "Nem tudjuk korlátlan számban fogadni a migránsokat, ha tudjuk, hogy nem képesek folytatni útjukat" - jelentette ki az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 07:44, péntek | Külföld

Az amerikai elnök az Ukrajnának szánt biztonsági támogatás növelésére adott utasítást

Joe Biden amerikai elnök az Ukrajnának szánt biztonsági támogatás növelésére adott utasítást - közölte a Fehér Ház helyi idő szerint szerdán.

2024. Szeptember 27. 07:38, péntek | Külföld

Az idei hurrikánszezon legerősebb vihara közelít Florida partjaihoz életveszélyes áradásokkal

Négyes fokozatú hurrikánná erősödve közelítette meg Florida északnyugati tengerpartját a Helene vihar csütörtökön, a helyi hatóságok súlyos károk lehetőségére, és életveszélyes helyzetre figyelmeztették a lakosságot.

2024. Szeptember 26. 08:03, csütörtök | Külföld

Vlagyimir Putyin: Oroszország fenntartja a jogot magának arra, hogy atomfegyvert vessen be, ha agresszió érné

Oroszország fenntartja a jogot magának arra, hogy atomfegyvert vessen be, ha agresszió érné őt vagy Fehéroroszországot

2024. Szeptember 22. 08:55, vasárnap | Külföld

Rakétazáport zúdított Észak-Izraelre éjszaka a Hezbollah

Több mint száz lövedékből álló rakétazáport zúdított éjszaka Izraelre a libanoni síita Hezbollah – jelentette a katonai rádió Izraelben vasárnap reggel.