Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Szeptember 02. 16:09, szerda | Belföld
Forrás: mti

Továbbra is veszélyt jelent az Iszlám Állam

Továbbra is veszélyt jelent az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam továbbra is veszélyt jelent Szíriában, ahol a harcosai elvegyültek a települések lakói között - mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója szerda reggel az M1 csatornán.

A műsorban arról beszéltek, hogy a török hatóságok elfogták és letartóztatták az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet törökországi parancsnokát, Mahmut Özdent.

Horváth József szerint dokumentumokat is találtak a férfinél, ami arra utalhat, hogy a terrorszervezet - eddig rá nem jellemző módon - emberrablásokat akar elkövetni, és a célszemélyek nevét tartalmazhatja a lista.

Kitért arra is, hogy bár a terrorszervezet már nem üzemel úgy, mint egy állam, teljesen felszámolni nem sikerült, így például Szíriában továbbra is veszélyt jelent.

Harcosai - a felhalmozott fegyverekkel együtt - egyszerűen elvegyültek az emberek között; az így létrejött "sejtek" bármikor aktivizálhatók, adott esetben egy "Iszlám Állam 2.0-át" is létrehozhatnak - hívta fel a figyelmet.

Erre akkor kerülhet sor, ha úgy érzik, hogy Irakban vagy Szíriában újra hatalmi vákuum alakul ki - tette hozzá Horváth József.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket